Hon som garvar pinsamheterna rakt i ansiktet!

Ibland blir saker och ting så tokiga så hälften vore nog  för att få en normalfuntad människa att falla ihop som en liten pöl på marken totalt tillintetgjord. Undertecknad har dock funnit ett mycket bättre sätt att förhålla sig till livets ve och fasor, skratt skratt och åter skratt! Skrattet har räddat mig mången gång!

Idag kunde följande senario observeras för en uppmärksam iaktagare på en gata i Uppsala. En ung kvinna går längs ån med sin vackra schäferledarhundsflicka vid sin sida. På släp hängandes i en blindpinne har hon en något äldre  kvinna med en stor nalleliknande hund som snällt travar med.  Detta utgör  i sig säkerligen en rätt annorlunda syn  även om det kommer att bli betydligt värre! Det lite udda ekipaget kommer fram till en bro var på den unga kvinnan släpper taget om den något äldre kvinnans blindpinne och lämnar denna åt sitt öde. Raskt travar den unga kvinnan med sin hund mot den väl inövade lyktstolpen på andra sidan bron, ”sök stolpe hörs  den unga kvinnan tjeckt uppmana sin vackra hund. Som  den unga kvinnan brukar göra tar hon med sin pyttepyttepytteminisynförmåga sikte på den lilla ljuspunkten som sitter under knappen  man ska trycka på på trafikljusknappen och berömmer sin hund högljut då hon stannar vid ”stolpen”. Den unga kvinnan börjar ivrigt treva och känna på ”stolpen” för att hitta knappen och så fort som möjligt komma hem till sin varma sköna lilla lya. ”stolpen” känns dock väldigt konstig och ojämn men det faller aldrig den unga kvinnan in att det  inte är just en stolpe. Efter några långa förvirrade sekunder försvinner dock ”stolpen” i tomma intet! Poff! Borta! Lika obevekligt som att det vi stoppar i oss i den övre delen av kroppen förr eller senare kommer ut i den edre smyger sig en sakta visshet över den unga kvinnan där hon står, det  var  inte en stolpe, det var en cykel med en cykliströv! På cykliströvar finns inte särdeles många knappar som kan stoppa trafiken, inte ens i Uppsala!

  Den unga kvinnan låter bli att falla ihop i en tillintetgjord pöl och tar istället till världens bästa förhållningssätt till livets ve och fasor, ASGARV!!!

 


Kommentarer
Postat av: Johanna

Å herregud! KLOCKRENT!

2009-11-26 @ 21:34:11
URL: http://www.jonsy.se
Postat av: Sharon

Hahahahahahhaaaa!

Ja, du hörde ju min reaktion på skype...hahahha!Du är bäst!

2009-11-27 @ 22:15:05
URL: http://shass.blogg.se/
Postat av: kocken patrik

frrrrr...som det kan va och bli...haha. du är en liten rolig figur som skänker skratt.

2009-11-28 @ 00:19:45
Postat av: skogsfrun på dal

Hej Ida! Tack för att jag, genom tips från din vän Shass, fått till livs en munter liten berättelse direkt ur livet med en ledarhund. Ja som det kan hampa sig ibland. Alla gör vi våra misstag som igelkotten sa om sopborsten;-)

Har jag fattat rätt så var ni ute på en träningstur med den äldre kvinnan och hennes hund? Undrar vad cyklisten tänkte om ert närmande, (...oj ursäkta jag trodde du var en stolpe, hehehe!)

Ni kommer att bli ett suveränt team med tiden du och Lana, det var väl så schäferflickan hette? Jag har läst lite bakåt i bloggen om hur det var när du fick henne och så. Jättesvårt förstås i början när ni båda är elever liksom, svårt också att våga lita på hunden i alla lägen. Lycka till med allt säger och hälsar en som inte kan tänka sig livet utan hund, dessa underbara varelser oss förunnat att ha vid vår sida.

2009-11-28 @ 17:11:31
URL: http://barasaras.bloggplatsen.se
Postat av: skogsfrun på dal

Hörru Ida! jag tror jag vill länka till dig. Har du något emot det så får du höra av dig:)

2009-11-29 @ 11:07:00
URL: http://barasaras.bloggplatsen.se
Postat av: Lisa

HAHAHAHA!

Det tar sig sa mordbrännarn!

Annat var det för några år sen, den gången du dängde datorväskan med full kraft i röven på en intet ont anande skolgosse!Skönt att du garvar i dag, och det lär inte vara sista gången. Kram =D

2009-11-29 @ 18:31:14
Postat av: Sandy

Hur lyckas man, Ida?

2009-12-04 @ 22:44:05
URL: http://lilzandy.blogg.se/
Postat av: Sandra<3

Haha undra vad killen tänkte.... hahah Min gulliga lilla Ida :)älskar dig<3<3

2009-12-14 @ 21:34:51
Postat av: Ronja

Sitter fortfarande och gapskrattar. Jag brukar själv också skratta så fort något pinsamt inträffar, generad blir jag aldrig förrän långt senare, inleder alltid med ett asgarv. Så har jag alltid varit och tänker förbli så, annars blir livet så jobbigt... :d

2010-01-07 @ 17:10:01
URL: http://musikfreakar.blogg.se/
Postat av: Manne

Heej! Gud vad fin blogg du har... Kram

2010-03-20 @ 12:55:27
URL: http://wiigren.blogg.se/
Postat av: C

hahahaah!! typiskt Ida ändå :D

Fan nu måste blogga oftare!

2010-07-13 @ 13:32:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0